Recept Afdrukken
Béarnaisesaus
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de helft van de dragon met azijn, witte wijn en peper tegen de kook aan, laat indampen op matig hoog vuur tot twee eetlepels en passeer door een zeef.
  2. Klop de dooier tot ze wit zijn, voeg de gereduceerde azijn toe en klop au bain marie (achtjes kloppen!) tot een stevige mousse, de gard moet een spoor laten op de bodem van de pan.
  3. Klop de gesmolten boter op dezelfde temperatuur beetje bij beetje door de saus en houd au-bain marie warm op 30°C.
  4. à la minute; Meng de rest van de dragon en kervel door de saus, breng op smaak met zout, peper en citroensap en serveer direct.
Notities

*Boter clarifieer je door zacht in een steelpan te verwarmen, de witte deeltjes van de bovenkant te scheppen en de gesmolten boter over te gieten in een ander apnnetje waarbij je de witte bodem niet meeschenkt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.