Aardbeientaart
Porties Prep Tijd
8personen 30minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
8personen 30minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Rol bladerdeeg uit met een deegroller en wat bloem en bekleed een met zonnebloemolie ingevette springvorm van ø 22 cm. Laat de randen 2 cm oplopen en plak eventuele overlap-stukken deeg vast met behulp van een kwastje water. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  2. Bedek de bodem met bakpapier en vul de vorm met gedroogde bonen of rijst. Bak de bodem 20 minuten “blind” (dit wil zeggen zonder vulling maar met bonen/rijst zodat het deeg niet opbolt) in een op 175ºC voorverwarmde oven. Laat de bodem afkoelen en verwijder bonen/rijst en bakpapier.
  3. Verwarm melk met vanille en zout en laat 15 minuten trekken. Verwijder het stokje.
  4. Sla dooiers op met suiker tot ze wit zijn en voeg al mixend de bloem toe.
  5. Voeg al roerend in een dun straaltje de melk toe, zet alles terug op het vuur en breng aan de kook.
  6. Laat een paar minuten koken, passeer door een zeef en koel al roerend terug op ijs. Dek de lauwe crème af met een laagje plasticfolie direct op de crème.
  7. Verwarm 100 ml appelsap en laat hier de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes in oplossen. Meng met de rest van het appelsap en laat afkoelen tot een lobbige gelei.
  8. Vul de bladerdeegbodem met de vanillecrème en strijk glad, Bedek de crème met aardbeien en blauwe bessen smeer met een kwastje de gelei over de taart.