Tarte Tatin Isabel
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 30 minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt de boter in een Lodge gietijzeren skillet van ø 26 cm (ander merk mag ook, andere maat mag ook maar dan moet je de hoeveelheden aanpassen)
  2. Voeg bruine basterdsuiker toe en laat smelten tot de suiker is opgelost (de thrillseeker gaat nog wat verder en maakt karamel, geen sinecure in een zwarte pan).
  3. Voeg de appels toe en gaar een half uur op een zacht pitje. Draai de appels af en toe om.
  4. Controleer de garing, de appels moeten zacht aanvoelen maar niet mushy zijn. Laat afkoelen.
  5. Bedek de skillet met het uitgerolde bladerdeeg en snijd de overhangende flappen weg (Isabel legt die gewoon op de rest van het bladerdeeg).
  6. Bak de taart 30 minuten in een op 190ºC voorverwarmde oven, laat 5 minuten afkoelen en draai haar om op een bord.
  7. Serveer de tarte Tatin met crème fraiçhe of vanilleijs