Kaiserschmarrn
Porties Prep Tijd
1 à 2personen 25minuten
Porties Prep Tijd
1 à 2personen 25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de rozijnen een half uur wellen in de rum.
  2. Meng bloem met 3 eieren, melk en vanillesuiker tot een glad beslag en roer er daarna de gewelde rozijnen door (inclusief de rum).
  3. Gebruik van het vierde ei alleen het wit, klop dat stijf en spatel door het beslag.
  4. Verhit boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag (de echte chef bakt in een plaatstalen nooit met zeep schoongemaakte koekenpan van Debuyer) en bak hier het beslag 4-6 minuten zacht in aan, met een deksel op de pan.
  5. Draai de pannenkoek om, laat nog kort bakken en trek dan met behulp van 2 vorken in stukken.
  6. Serveer warm met appelmoes, of zoals in Tirol met pruimen- of kersen-compôte en bestrooi met (veel) poedersuiker.