Toeval bestaat niet roep ik wel eens, en als ik de Spanje plannen voor deze zomer finalizeer en ik een mailtje krijg van Didier valt alles op zijn plaats. Didier is maitre bij Quique Dacosta*** in Dénia en ken ik nog uit de tijd dat hij hetzelfde werk deed bij Heston Blumenthal in The Fat Duck. Ondertussen ben ik 2 keer in Dénia geweest, maar de laatste keer is alweer 4 jaar geleden, en ineens krijg ik een mailtje hoe het met me gaat. Niets meer en niets minder.

Quique roos

Het geval wil dat mijn vriend Fery gaat trouwen met zijn Nicoline, 10 kilometer verderop in Jávea, en we daar acte de presence moeten geven. 1 + 1 = 2, dus voordat we richting poolparty gaan leggen we aan in het Ctra. Las Marinas km 3. De ontvangst is meer dan hartelijk en we gaan meteen in de tuin richting aperitief (water) en snacks. De lunch wordt binnen geserveerd, 2 tweetjes en 2 viertjes, en verloopt lekker á tempo, wat ook de bedoeling is want we moeten Gijs nog ophalen bij Oma om de hoek (35 minuten hen, 35 minuten terug…) en op tijd bij het bruidspaar zijn.

Quique mais

Ik ga de gerechten niet beschrijven maar ze zijn allemaal werkelijk wonderschoon. Een volledig eigen stijl met invloeden van El Bulli maar ook van anderen, echt helemaal top.

Quique varken

Licht, geraffineerd, enfin, bekijk de foto’s op Facebook en boek een ticketje Alicante (zo kwam ik hier de eerste keer met Marco. Transavia naar Alicante ’s ochtends voor € 85, koffie in Benidorm, lunchen in Dénia en om 18.00 weer terug. In de haast mijn laptop aan de oplader op het buro van Didier laten liggen, die werd keurig 3 dagen later per UPS bezorgd)

https://www.facebook.com/pages/Julius-Jaspers/412108235496442


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.