Ik heb nog nooit zo snel mayonaise gemaakt, oefening baart een beetje kunst maar het kan bijna niet mis gaan.

Dit is de basis, wissel vooral in de ingrediënten, andere olie, wasabi, ½ teentje knoflook, toe maar even…..

 1.  vul een beker van de staafmixer met eidooiers, witte wijnazijn, Franse mosterd en zonnebloemolie. Breng op smaak met zout en peper.

2.  zet de staafmixer op de bodem, druk op de knop en trek het ding al stavend rustig naar boven (let op, hij kan even vacuum trekken aan de bodem).

3. breng opnieuw op smaak en voeg eventueel wat water toe om de mayonaise dunner te maken.

 

 

 



Reacties

  1. Door Anne

    Wat een goede tip, ga ik zeker uit proberen

  2. Door Hans

    Vraagje, waar staan de ingrediënten/hoeveelheid van dit recept?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.