Een recept wat eigenlijk vanzelf gaat, kwestie van de bbq goed opstoken en constant op temperatuur houden, beslist geen zware opgave. Essentieel zijn goede spullen! Ik vertrouw sinds jaar en dag op mijn Big Green Egg (dit recept kan alleen met een bbq met een deksel worden gemaakt), koop goede houtskool, wokkels om het vuur aan te maken in plaats van die witte blokkies, en een goede kernthermometer, de rest is dan easy.

Overigens kun je ook hele goede kant en klare rub kopen bij Vuur en Rook.

Recept Afdrukken
Procureur
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten van de rub en haal het liefst even door een vijzel, molen of keukenmachine zodat alle korreltjes hetzelfde zijn.
  2. Wrijf de rub goed in de procureur en laat een hele nacht intrekken.
  3. Stook je bbq rond de 100ºC en plaats een platesetter.
  4. Leg de procureur op het rooster met de vette kant naar boven en zet een lekbakje, eventueel gevuld met wat vocht (water of bier) onder het rooster. Sluit de barbecue
  5. Breng in een uur of 8 naar een kerntemperatuur van 80ºC terwijl je de temperatuur van de barbecue goed rond die 100ºC houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.