Een recept wat eigenlijk vanzelf gaat, kwestie van de bbq goed opstoken en constant op temperatuur houden, beslist geen zware opgave. Essentieel zijn goede spullen! Ik vertrouw sinds jaar en dag op mijn Big Green Egg (dit recept kan alleen met een bbq met een deksel worden gemaakt), koop goede houtskool, wokkels om het vuur aan te maken in plaats van die witte blokkies, en een goede kernthermometer, de rest is dan easy.
Overigens kun je ook hele goede kant en klare rub kopen bij Vuur en Rook.
Recept Afdrukken
Procureur
Instructies
Meng alle ingrediënten van de rub en haal het liefst even door een vijzel, molen of keukenmachine zodat alle korreltjes hetzelfde zijn.
Wrijf de rub goed in de procureur en laat een hele nacht intrekken.
Stook je bbq rond de 100ºC en plaats een platesetter.
Leg de procureur op het rooster met de vette kant naar boven en zet een lekbakje, eventueel gevuld met wat vocht (water of bier) onder het rooster. Sluit de barbecue
Breng in een uur of 8 naar een kerntemperatuur van 80ºC terwijl je de temperatuur van de barbecue goed rond die 100ºC houdt.
Ben er mee bezig wel lastig om een Webber op 100 graden te krijgen maar om hem daar te houden
Nu 4 uur er in en ziet er super uit en ruikt heerlijk
Update heerlijk
Zelfs 2 mensen die geen varken eten vonden het heerlijk
Super probeer het maar lief er geen woord van
Er staat 2x koffie in het recept. Klopt dat ?
Net klaar. Geweldig! Je wilt er in blijven dooreten. Voor iemand die niet van pittig houdt iets minder peper gebruiken. Ook een vegetarier gaat hier voor de bijl denk ik.
De koffie heb ik niet helemaal begrepen, maar zal z’n doel hebben. Ik ga zeker vaker een dryrub gebruiken.. ik hou van een scherp randeje.