Vandaag in mijn “voorraadkast” een podcast over port, èn een recept van een lekkere portsaus .

Ik zou het recept van de saus bewaren voor een mooie avond, er komen er genoeg aan, met een mooi stuk rood of rosé vlees, beter wordt het niet hahaha (het is overigens best veel saus, gooi de helft in de vriezer voor een volgende keer!).

Het recept van de portsaus komt uit mijn Sausbijbel, verkrijgbaar in m’n webshop

Recept Afdrukken
Portsaus
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt boter in een ruime pan tot bruisend, voeg sjalot, champignon, cranberry, tijm en knoflook toe en fruit licht aan.
  2. Blus af met rode port, voeg sinaasappelschil toe en laat inkoken tot 2/3 van de originele hoeveelheid.
  3. Voeg kalfsfond toe en laat met de helft inkoken totdat de juiste consistentie en vooral smaak is bereikt.
  4. Passeer door een zeef en breng op smaak met zout en peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.