Dit groentegerechtje heb ik samengesteld met behulp van de waanzinnige nectarinedressing van Babel op Babylonstoren in Paarl en het past perfect in een dag zonder vlees.

Natuurlijk weet ik dat nectarines en perziken niet in het seizoen zijn, maar ik weet ook dat je na het lezen van mijn recepten niet direct naar de winkel rent (een aantal doen dat overigens wel, waarvoor dank!). Dus sla het lekker op en tegen de tijd dat je ze ziet liggen, vers net van de boom dan denk je “had ik niet nog ergen zo’n dressinkie liggen..”

 

Recept Afdrukken
Pompoen met nectarinedressing
Maaltijd garnituur, snack
Prep Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd garnituur, snack
Prep Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Maal nectarines, gember, honing en azijn fijn in de blender en voeg langzaam de olie toe, laat een half uur infuseren en breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de pompoen in rechte plakken van gelijke dikte en verwijder de zaadjes.
  3. Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (warm|200ºC|2).
  4. Maak een marinade van olijfolie en honing en haal hier de pompoen doorheen.
  5. Bestrooi de pompoen met zout en grill aan beide krokant. Zorg dat het vuur niet te hoog komt zodat de pompoen van binnen gaar wordt.
  6. Strooi geschaafde amandelen over de pompoen en serveer met nectarinedressing.
Notities

* Laat je niet weerhouden door nectarines, perziken zijn ook prima.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.