Na een dagje curry-voorbereiding voor de Chill & Groove bij het Bosch gaan we pizza eten, in Pingjum (Bussum-Pingjum is 130,9 km).

Vrienden in Schraard, jonge kids die ik nooit gezien heb, nieuw huis, onze Max vrijt met de halfzus van de moeder van de jonge kids, Pingjum is 4 km van hun huis, Joop at daar altijd pizza’s want de beste ever, dus we gaan naar Pingjum!

Ruim een uur te laat staan we in Schraard aan de borrel (de curry viel wat tegen, althans de tijd), en weer een uur later schuiven we aan bij Ed en Marjet in Pizzeria Pingjum “Italiaans van het Wad”. Autodidact Ed (hij deed vroeger wat in de tegels) staat in de keuken en zijn vrouw Marjet doet met zoon Carlo en nog een aardige meneer de voorkant. Vele groten gingen ons voor, Joop natuurlijk, maar ook Joël Broekaert en de dames van Jamie en Delicious zetten hun tanden in de flinterdunne krokante pizza’s van Ed.

We starten met chardonnay uit de Langhe (Piëmonte) en antipasti met o.a. waanzinnige scheermessen à la crème, kleine pizza met aardappel en ansjovis, en gefrituurde inktvis met citroenmayonaise. Allemaal top.

Mijn pièce is pizza met pikante worst, tomaat en mozzarella (een aantal afhakers nemen ribeye, nou vraag ik je…) en Joël heeft geen woord gelogen. Superlekker.

We nemen meer rode wijn (Toscana Pietranera 2015) ipv dessert, Montecristo No 4 erbij buiten voor de deur en vlak voor zonsondergang laat ik me door mijn dochter (haar eerste keer over de Afsluitdijk) terugrijden. Mooie zondagavond met lieve mensen en superpizza, heerlijk!


Reacties

  1. Het is al even geleden maar je schrijft her prachtig op zoals het daar is.
    Ik had het natuurlijk kunnen weten!
    Hartelijke groet,
    Frans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.