Ik ben bezig met een pizza met pulled pork en ik kom er niet echt uit. Ik wil af van de traditionele rode tomatensaus en heb ook een groene en een gele gemaakt. Vooral van de laatste heb ik hoge verwachtingen. De zachte gele tomaat met pulled pork, gegrilde kerstomaatjes voor smaak en kleur, uienmarmelade en wilde spinazie (kleur, smaak en bite).

Het begint allemaal met de pulled pork die 9 uur op de Green Egg heeft liggen sissen en afgekoeld tot warm is geshred. Tikkie bbq saus erdoorheen en klaar. Gele tomaat met ui, knof en witte wijn laten stoven, uienmarmelade in het pannetje en na een paar uur staat de MEP klaar.

Ik heb bodems van een pizzakunstenaar, ambachtelijk maar wel voorgebakken en samen met wat geraspte mozzarella gaat de pizza 12 minuten in de oven.

De pizza ziet er perfect uit. Mooi gebakken, ik noem het woord ambachtelijk nog maar eens, en lekker krokant. dat is het goed nieuws! Het slechte is dat het niets met pulled pork, smokey en bbq te maken heeft. De tomatensaus gaat qua smaak volle bak over alles heen, de uien verdwijnen en de gepofte kerstomaatjes versterken het zuur van de saus. En oh ja, koop nooit geraspte mozarella, althans niet in van die groothandelszakken van 1 kg. Niet te banken dat spul…

Ik ga het helemaal over een andere boeg gooien, waarover morgen meer… wat een farce dit!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.