Als je nu eens geen Alfredo, Bolognese of Carbonara wilt maken, het Italiaanse ABC’tje, koop dan nu het boek van Stefano Cavallari, “Pasta”.

img_9175

linguine alle vongole veraci

Stefano is de trotse eigenaar van 4 Spaghetteria Pasta-Bars, 3 in Amsterdam en 1 in Utrecht, en heeft zijn 61 beste pastagerechten in een boek gezet. Zijn bij zijn oma opgedane kennis wordt uitgebreid beschreven, van het jagen op eend vanuit een drijvend wijnvat tot alle verschillende vormen die pasta kunnen hebben. Uiteraard begint het boek met hoe je nu eigenlijk zelf goede pasta maakt, en wordt er ingegaan op de verschillende vormen. Wist u dat het een doodzonde is om arrabbiatasaus te combineren met spaghetti? Ik wist het dus niet, maar het gaat erom dat u niet in een klap de hele mond verdooft met de scherpe saus, bij het naar binnen slurpen van de spaghetti.

img_9174

penne all’arrabbiata 

Liquide sauzen hebben weer wel baat bij lange verse pasta, absorbeert lekker veel vocht, en waarom eten we penne, fussile en orechiette…? Omdat we dan de smaken en structuren opvangen om daarmee een perfect huwelijk te faciliteren tusen pasta en haar saus…, aldus Stefano!

img_9176

pappardelle con ragu du cinghiale

Geen ABC’tje dus, of je moet dus op zoek zijn naar die klassieker, penne all’ arrabbiata, want dat is het openingsrecept, maar 61 niet alledaagse superlekkere pastarecepten, duidelijk beschreven in woord en beeld.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.