De restaurants Julius bar&grill en Happyhappyjoyjoy doe ik natuurlijk niet alleen, ik ben slechts een radartje in de enorme machine en maak me vooral druk over de smaken van het eten. Een ander radartje in die enorme machine is mijn vriend Joost, onze “executive chef”. Joost is veranrwoordelijk voor alles wat er bij ons in de keukens gebeurt, plus in alle keukens van de andere IQ-zaken (Envy, Supperclub, Mazzo, Heineken Hoek etcetera). Ieder jaar neem ik Joost vlak voor zijn vakantie mee uit eten, het liefste in een tent waar we beiden een emotionele band mee hebben.

We zijn 3 weken geleden gaan eten in Parkheuvel** 1) omdat Joost onder hem in de keuken heeft gewerkt 2) hij direct ja zei toen ik hem vroeg voor mijn Ultieme Hamburgerboek 3) omdat ik Erik een coole gast vind 4) ik schandelijk nog nooit bij hem gegeten heb.

Een feest was het, zowel culinair als in sfeer. We startten met een krokant deegkussentje met mousse van zwezerik, een mini-tosti met pata negra en truffel en een spies Lorraine (alle ingrediënten van een quiche Lorraine maar dan op een stokkie), en een glaasje Pol Roger

De amuse aan is een komkommergazpacho met radijs en een stukje nieuwe haring.

We beginnen met een L.T.C. (little touch of chardonnay) van Pierro (AUS, 2014) waarbij een pakketje van Noordzeekrab met nectarine, tonkabonen en kreeftencoulis,

waarna een stukje foie met rode biet, brioche, walnootcrumble en gelei van pinot gris. Zelden zo’n fijne foie gegeten, geen spoortje bitter, top!

De Oosterschelde kreeft met witlof, botersla, geconfijte calamansi (citrusvruchtje) ziet er misschien heel simpel uit, maar dat istie niet.

Hierna tarbot met courgette en tomatenbouillon, èn zonnevis (St. Pierre) met octopus, artisjok en saus met chorizo. Geef mij het iedere dag maar, die klassieke keuken van de chef, die minder zwaar is dan doet vermoeden.

We gaan aan de rode wijn met een Clos du Dessus des Marconnets van Paul Pernot (F, 2014), waarbij zwezerik met artisjok en beurre noisette. We “frissen even de mond op” met wat komkommertonen (ik ben normaal helemaal niet dol op een spoom of ijsje of wat dies meer zij maar dit is heerlijk), en sluiten het hartige deel af met reerugfilet met een croûte van merg en vanille.

Er komt nog wat kaas van de wagen met perfecte uitleg en mooie bijlagen, waarna een dessert van frambozen gevuld met witte chocolade met daarbij de chef zijn beroemde milkshake op basis van yoghurt en rum.

Ik vergeet bijna te melden dat de chef tussen de kaas en de frambozen nog wat warme madeleines op tafel laat zetten, en na de frambozen allemaal andere zoete gezeligheid, waaronder de 7 huisgemaakte Valrhona truffels… Goddank staat Thomas te wachten om ons naar huis te rijden, het is echt too much. Topavond met 2 Top-Chefs.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.