Nooit te oud om te leren, nietwaar. Ik liep gisterenochtend door de Hocras in Bussum, shoppen na de vakantie zeg maar, en had ineens onbedwingbare zin in een groot bord papardelle carbonara. Nog nooit gemaakt maar wist qua shopping wel wat er in gaat. Paar receptjes gegoogled, grootste gemene deler gepakt en gesmuld! Toe had ik nog een staartje van de in Frankrijk gemaakte gratin Alpin, recept doe ik de volgende keer.

 4 personen 

1)           bak de spekblokjes krokant aan in de helft van de olijfolie en bak halverwege ui en knoflook mee

2)           klop de eieren en de dooiers los met slagroom en Parmezaanse kaas

3)           kook de penne volgens de instructies op het pak “al dente”, giet af en meng met het restant van de olijfolie (tegen het plakken).

4)           meng de warme penne direct met spek, ui, knoflook en het eimengsel en laat nog een paar minuten op het vuur doorgaren. Breng op smaak met zout en peper.

*overgewaaid uit de USA, die slagroom, Italianen gebruiken melk!


Reacties

  1. Door Edwin

    De Italianen gebruiken géén room en géén melk. In Rome wordt geen spek (Pancetta eigenlijk) maar Guanciale gebruikt (gezouten varkenswang) en de verste eieren. Buon Appetito!

  2. Door Edwin

    Wie perst er in godsnaam knoflook????? Niet de Italianen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.