Panna cotta is een Italiaans dessert (van origine uit de Piëmonte) waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en een ietsiepietsie gelatine en eventueel nog een ander smaakje.

Ik maak de mijne niet alleen met witte chocolade meer ik meng er ook nog wat kardamom dooorheen. De gelatine zorgt ervoor dat ‘ie niet wegloopt, wil je dat niet, of heb je weinig tijd, serveer ‘m dan rechtstreeks uit de vorm of in een glaasje.

Ik heb ‘m eerder gemaakt met een saus van bosbessen, nu met butterscotch.

Recept Afdrukken
Panna cotta van witte chocolade en kardamom
Maaltijd dessert
Keuken Italian
Prep Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Italian
Prep Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Haal de kardemom uit de peulen, verwarm ze in een koekenpan en maal fijn in een vijzel.
  2. Meng kardamom met room, melk, zout,en de vanille met de uitgeschraapte zaadjes en breng tegen de kook aan.
  3. Laat 10 minuten naast het vuur staan.
  4. Roer de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatine door de room en laat 5 minuten staan.
  5. Meng de witte chocolade goed door de warme room/melk en laat al roerend de chocolade oplossen.
  6. Passeer het chocolademengsel door een fijne zeef en verdeel over 4 ramequins.
  7. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koeling
Recept Afdrukken
Butterscotchsaus
Maaltijd sauzen
Prep Tijd 30 minuten
Porties
(te) veel
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Prep Tijd 30 minuten
Porties
(te) veel
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de suikersiroop aan de de kook en laat 1/3 verdampen.
  2. Voeg room, vanille en suiker toe, breng weer aan de kook en laat onder voortdurend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.