Da was ‘t, gisteren in het Nieuwe Kompas te Loosdrecht. We hadden een uur, polotraining van de kinderen, hoever kun je gaan, en wilden snel wat behoorlijks eten. Eerst naar een ander etablissement, mannetje of 40 aan de bar, in oranje, veel rook, Bentley sport voor de deur (ja, jaloers!!), snel weg! Even verderop ligt het Nieuwe Kompas, oubollig, oud hollands, alles oud tot en met de bahamabeige plee. Cuisine traditionelle staat voor op de kaart en dat was het. Vooraf Hollandse garnalen met mayo en toast (niet voor mij, Mike, ben weer gestart), en voor Isabel sashimi van tonijn, kabeljauw en zalm, daarna een paaar enorme gamba’s op een salade, met een saus op basis van een bisque. Erbij een Amayna chardonnay (Chili, 2003), nooit van gehoord, maar toen ik op het backlabel het logo van Residence wijnen zag wist ik dat het goed was, en da was ‘t! Het was dus gewoon allemaal goed. Maar wat was nou het beste….de ouderwets degelijke ober, keurig en correct, voorkomend, “alstublieft” wanneer het nodig was, heerlijk. Waarom denkt in Nederland iedereen toch dat ober-kelner-maitre een soort derderangs vak is? In het kompas is het in ieder geval nog niet uitgestorven, ouderwetse bediening dus!!

Oh ja, morgen rennen naar een filiaal van De Gouden Ton, Amayna voor het weekend!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.