Ik wil al jaren in Eataly gaan kijken, een soort Italiaanse overdekte markt in New York (ondertussen zijn er 2 in New York, 1 in Boston, 1 in Chicago en 1 in Los Angeles) waar je niet alleen waanzinnig kunt kopen maar ook kunt eten. We gaan naar 101 Liberty Place en lopen inderdaad door een mekka van Italiaans eten. waar je kunt kijken zie je worsten, hammen, pizza’s, flessen olie, wijnen, pannen, een mozzarellafabriekje, een pasta-lab, je kunt het niet bedenken. Overal barretjes met lekker eten en gulle glazen wijn, ik ben in de hemel. Helemaal achterin de zaak zitten de wat serieusere eettentjes waaronder de Osteria delle Pace.

Een ongeïnteresseerd meisje brengt ons naar de tafel alwaar we door een hele lieve, Zweeds bemuilde en met zwaar Italiaans accent sprekende mevrouw vakkundig aan water en even later aan wijn (Cantine Bertani “Bertarose” 2017) worden geholpen.

De menukaart is geschreven door een taalkunstenaar; Calemari e zucchine fried calamari an zucchini served with spicy tomato paste (slappe inktvis en courgette in een zakkie met een nog slappere tomatensaus).

polpette al sugo beef, pork, san marzano tomata, ricotta, 24 month aged parmigiano reggiano®, bread crumbs (3 balletjes gehakt in wat tomatensaus).

insalata rossa roasted red, golden, candied beet, pistacchio paste, yogurt, mint an red endive (kijk zelf maar, onder wat blaadjes radicchio verstopte stukjes biet met een iniemienie handje pistachebrokjes).

Het valt allemaal zwaar tegen, maar de rosé valt goed na een lange reis (“can we have another miss…”) en onze 2 kinderen kijken vol in de reflecting pool van de 911 memorial site, en de locatie is ook wat waard.

Hoofdgerecht is ravioli burro e salvia butter, sage, parmigiano reggiano (deze niet 24 month aged en geen ®) en spinach, en die is zowaar lekker. Het zijn er maar een stuk of 8, er moet 2 x extra Parmezaan op, en er moet een 3de zoutmolen (echt waar, eerste 2 waren leeg) aan te pas komen, maar het is prima. Weinig maar prima, maar het kost dan ook maar $ 24 (wat natuurlijk $ 31,10 is na tax en tip).

“Even opletten de rest van de week Juul, eerste lunch is prima, maar als je je de hele week een poot laat uitdraaien…” Wordt vervolgd…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.