Zitten we verkeerd? Het huisnummer klopt maar het is een soort klein slagerijtje, met worst en ham… “Hé, is dat een klein belletje aan de gevel”?

Ik bel, loop de winkel in, er komt iemand uit de koelcel in de hoek en die neemt ons mee, door de cel, wat slechts een deur blijkt te zijn, en we zijn weg. Door een gangetje komen we in de oude, mega-grote slagerswerkplaats die net een jaar heeft leeg gestaan. Er zit een winkelbestemming op het pand, maar de oude slager had lol in een paar jongens die er een restaurant wilden beginnen, en nu is er een winkeltje (ivm de vergunning) aan de voorkant en een supercool restaurant, mèt ontheffing, in het achterdeel.

Het is zaterdag, en waar je in Amsterdam een kanon kunt afschieten tijdens de lunch, is het hier gezellig bezet. I love Limburg, die mensen weten te genieten! We starten met een toastje puree van aubergine, wat zuurdezembrood, goede boter en schmalz (hééééél zacht uitgebakken vetspek) een een glaasje verdejo van Ramón Bilbao (E, Rueda, 2018).

Voorgerecht is licht gegaarde kreeft, met geschaafde venkel en een mooi-zure vinaigrette, gebakken plakjes chorizo en een waanzinnige kreeftensaus. Superlekker omdat het zoetje van de kreeft niet wordt weggeblazen door het zuurtje van de vinaigrette.

Als hoofdgerecht onglet (longhaas), what else, met aardpeer, saus van runderwang en druiven. Ik ben benieuwd naar deze onglet “veronique” maar de druiven blijken gelukkig verwerkt in de mosterd die gebruikt is voor de saus met de stukjes runderwang.

Bij het weggaan blijkt dat de dames in de winkel nog bij de oude slager hebben gewerkt en superblij zijn dat er weer een winkel is. Een onsje Limburgse gedroogde ham en wat knabbelspek rijker gaan we straat weer op. Enorm fijn adres.

Onglet | Wijker Brugstraat 27 | Maastricht | www.onglet.nl | ma-do 18:00-21:30 vr-za 12:00-16:30 en 18:00-21:30 zo 12:00-21:30 wo gesloten


Reacties

  1. Door John Bosch

    Wij zijn daar ook geweest wat een belevenis geweldig gegeten leuke kundige bediening een aanrader van de bovenste plank

  2. Door Ronald

    Lekker eten in een ongedwongen sfeer.
    Onderweg naar een ster!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.