Een okinomiyaki is een Japanse pannenkoek gevuld met o.a. witte kool. Absoluut streetfood en nooit gegeten, dus als ik om 16:00 moet beginnen aan een Big Green Egg workshop bij de Kookfabriek in Rotterdam is het logisch dat ik een uurtje eerder ga en een okinomiyaki uiprobeer bij de okinomiyakibar van François Geurds (Katshoek 19).

De navigatie leidt me eerst naar restaurant FG maar het huisnummer brengt me naar een herenmodezaak, en daar is het (achterin). Open keuken, paar tafeltjes, bar tegen het raam en een bescheiden kaart. Een lieve mevrouw neemt de bestelling op en een kok uit één van de FG zaken laat 2 pannenkoeken in de oven gijden die daarna worden ondergespoten met sriracha (chili) en kewpie (Japanse mayonaise). Wat katsuobushi er omheen (je weet wel, die vlokken van geschaafde bonito die zo leuk dansen in de wind) en een stuk spek of gebraden kippendij er bovenop en klaar.

Superlekker! Een tikkie scherp, een tikkie zuur, lekker hartig, de geur van de bonito, het is heerlijk! Er is nog veel meer lekkers maar we hebben haast en we moeten de chef next door nog even hallo zeggen.

Voordat we het weten staan we aan de passe in FG waar een tiental koks koortsachtig staan te buffelen (de zaak zit gewoon ramvol op de zaterdaglunch) en wij een glas Henriot rosé ingeschonken krijgen. We moeten “even” een plakje witte chocolade met kaviaar, foie en dulce de leche proeven,

en ook nog “even” de asperges met morilles, maar we moeten ook “even” aan het werk, dus het wordt een korte sessie. Snel terug!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.