Ik heb een nieuw speeltje, een Argentijnse parilla, ofwel een kar met een tegelvloer, een vuurkorf en een verstelbaar rooster. Het is een heel verhaal, via via, Argentijnse vrienden van de vrouw, enthousiaste Nederlanders die ‘m hier aan de man willen brengen, wat ik ervan vind en of ik ‘m wil uitproberen. Lang verhaal kort, ik heb de Ñuke nu 3 weken, ik denk al 10 keer gebruikt, en hij gaat niet meer weg. Het is een moppentrommel zou Jacobse zeggen!

Het werkt als volgt; je bouwt een vuurtje in de korf en slaat op een gegeven ment met een soort pook tegen de brandende onderkant van de blokken. Er vallen kleine branden kooltjes naar beneden en die schuif je onder het rooster zodat je kunt grillen.

Let wel, dit gebeurt low en slow, dus je moet geen haast hebben. Heb je wel haast, zoals ik regelmatig, dan bouw je gewoon een kampvuurtje waar normaal de roosters liggen, en als dat goed fikt plaats je de roosters en laat je het tot houtskool branden. Gaat sneller maar is niet Argentijns…

Na 2 weken kwam de Argentijnse vriend toch even laten zien hoe zij het doen en dat was een feest. Rustig gegrilde molleja (zwezerik)

lomo (ossenhaas)

flat iron steak (sukade) en bavette, allemaal even lekker.

https://nuke-bbq.com

Recept Afdrukken
Zwezerik Argentina
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 2 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 2 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe vooral helemaal niets aan de zwezerik wat betreft voorbereiding, eventuele lellen, vellen, en vetjes verdwijnen bij het grillen of dragen bij aan de smaak!
  2. Stook de parilla op en zorg voor een bescheiden vuurbed onder het rooster. Houdt de korf goed brandend zodat je, indien nodig, gloeiende kooltjes kunt aanvullen.
  3. Bestrooi de zwezerik met zout en gril om en om op de parilla. Vul af en toe het vuurbed aan en zorg dat dat grillen minimaal 45 minuten duurt zodat de zwezerik ook van binnen temperatuur krijgt.
  4. Controleer of de zwezerik van binnen warm is, zo niet leg je haar nog even terug.
  5. Snijd de zwezerik in stukjes, besprenkel direct met citroensap en bestrooi met Maldon zout.

Reacties

  1. Door Maarten

    Geweldig apparaat. Ik zou er ook wel interesse hebben… nog nergens te bestellen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.