Voor Nuba borrelen we een fles Miraval bij ‘The Winebar at Provence Marineside’ aan de haven, wat niet zonder slag of stoot gaat. Ook hier weer bediening die vandaag zijn begonnen, het duurt en duurt, terwijl de keiharde jazz ons om de oren toetert.

Het eten bij Nuba on Davies, is onwijs lekker. Middle east chow met natuurlijk hummus (puree van kikkererwt), baba ganoush (aubergine), muhammara (dip van rode paprika) en tabbouleh (extreem veel platte peterselie met een paar tomaatjes). Met flatbread en pitah schuiven we de boel naar binnen, ondersteunt door een witte Musar Jeune, inderdaad het heerlijke kleine zusje van de grote Musar uit Libanon. Het is best lekker, en vooral best veel, dus het tempo gaat iets naar beneden als we richting de pièces gaan.

Najib’s special, de crispy bloemkool met zeezout en citroen, valt een beetje tegen, maar de chicken shish tawook, 2 saté’s van gegaarde en niet-droge stukken kipfilet, met hummus, avocado en knoflooksaus, is lekker. Dat geldt ook voor de lams kibbeh sainieh, een soort falafel van lamsvlees, met bulgur en pijnboompitten, maar de bison shawarma met pickled veggies en herb tahini is verrukkulluk!

Een laatste drankje bij het Cactus Club Café aan het strand betekent eerst ruim 45 minuten in een rij (we lijken wel gek maar er is niets anders) en daarna een derde service-aanvaring van de dag als onze ollijke Franse kelner rond het afreken-moment ineens hele andere prioritieiten heeft. Het zal wel aan ons liggen, ready to go home.

Nuba | 508 Davie street | Vancouver

Cactus Club Café | 1790 Beach Avenue | Vancouver


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.