Na het sushi-geweld bij Hokkaido in Saigon (FB 13-10) willen we nu wel eens echte sophisticated sushi eten dus op naar Nobu. Nobu Matsuhisa is misschien wel de beroemdste Japanner buiten Japan, althans in de eetscene. Hij is geboren en opgegroeid in Shinjuku (Tokyo), heeft sinds 1994 met Robert de Niro een restaurant in New York, wat het begin betekende van een keten van 40 zaken, meerendeels restaurants maar ook een paar hotels. Dit is één van de oudste en gelegen op 150 meter afstand van ons hotel.

De binnenkomst is warm en hartelijk, zoals bijna overal in Japan, waar iedereen je welkom schreeuwt als je binnenkomt, en bedankt als je weggaat. De zaal wordt aan de zijkant gedomineerd door een sushibar en een open keuken en is helemaal van hout en glas. Je voelt ‘m al aankomen, wij zitten in het midden in een waardeloze akoestiek. We gaan voor à la carte en aangezien we met 3 man onder de 25 zijn wordt dat lekker hip ingevuld op een rondgaande Iphone waarna we met de kelner in zijn beste Engels overleggen hoe de volgorde loopt en of het niet megaveel is. Het komt allemaal goed.

De tempura van jalapeño pepers met misozout is lekker maar smaakt meer naar paprika dan naar hete pepers.

De gyoza van wagyubeef met koriander- of spicy dip is superlekker en daardoor dus meteen op, hahaha.

Er komen veel verschillende maki’s (rollen), o.a. met spicy tuna die niet spicy is, zalm, shrimp-tempura, California en zalm met avocado. Allemaal lekker door de verschillende smaken, ingrediënten, sauzen en mayo’s maar weinig verfijnd. Van de speciale rol van tonijn-tartaar-tempura met hart van groene asperge snap ik het tempura deel niet. Werkelijk niets doet me aan tempura denken en ik mis de bite in de fijngehakte tonijn.

We gaan door met waanzinnige wagyu striploin (entrecôte) die werkelijk smelt op je tong, waarna nog wat anticucho kipsaté (Peruaanse kipspiesjes met een hoog “Japan-gehalte”).

Het is allemaaal erg lekker, maar het echte Japan hebben we vanavond denk ik nog niet gezien, maar dat halen we morgen ruim in.

Nobu | 4 Chome−1−28 タワーズオフィス1F| Minato City | Toranomon | 〒105-0001 Tokyo | www.noburestaurants.com/tokyo-jp-jp/home/


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.