Een vol ingeplande dag zorgt ervoor dat ik gisteren de Food Inspiration Days in Veghel moest missen, shit happens, maar ik schuif wel aan bij mijn vrienden van de G6 en de dames van Chauddevant voor het avondmaal in Noble in ’s Hertogenbosch. Het oude Chalet Royal is 2 jaar geleden door Concrete omgetoverd tot een hip en stijlvol geheel, maar geheel conform de maandagavond-verwachting is het geen volle bak. Bij navraag blijkt het hier nu herfstvakantie te zijn, wat de afwezigheid van chef Edwin Kats ook verklaart.
Ik wacht even op de dames en heren aan de bar, met een glas Albariño van Terras Gauda en na binnenkomst starten we met wat Gillardeau oesters No. 3 met komkommer, gin en basilicum.
Aan tafel gaan we voor het menu van de dag bestaande uit 1) ceviche van zeebaars met zoete aardappel, avocado en sinaasappel, 2) aardpeer met muesli, appel, pecorino en haringkuit, en 3) lever met rode biet en rozenbottel. Geen wereldschokkende gerechten, wel gewoon lekker.
Heel erg lekker is het tussengerecht wat de chef aanbiedt, tongschar met saus van tom kha kai, shiitake, pickle van sjalot en kokos. Waanzinnig mooi!
Ook het pièce is geheel naar verwachting. Mooie sappige fazantenhen met puree van pastinaak, wat zuurkool en gepofte knoflook. Vriend Neal ( de nieuwe maître van de Roast Room) zoekt er een mooie pinot noir bij uit, topavond!