Nobel, beslist niet te verwarren met Noble van Edwin Kats in Den Bosch, is een nieuw café-restaurant in Bussum, laten we het een eetcafé noemen…

Het is Valentijnsdag, je moet wat, en we schuiven om 19.00 sharp aan. We denken nog even dat Bussum niet aan Valentijn doet maar een uur later zit de zaak goed vol, iets waar ze qua bediening niet helemaal op hebben gerekend vermoed ik.

Het begin gaat helemaal goed, er komt lekkere chardonnay en we kiezen uit de kaart de Sable wortel, ofwel de zeer smakelijke Bretonse zandpeen, met gember, hangop en ingelegde chili. Superlekker hoewel er voor mij een mespunt minder gember in mag, maar dat is een kwestie van smaak (foto boven).

De steak tartaar van ossenworst met harrissa-mayonaise en toast is ook lekker, 2 soorten ossenworst in grove stukken gehakt en met een kappertje weer gemengd, met ernaast een soort sandwichspread met harissa en mooie rustieke Melba-toast. Lekker maar geen hogere wiskunde (en moet dat altijd…?)

De zijlende van mijn Valentijn (Isabel, geen zorgen) is wat aan de taaie en harde kant, de sjalottensaus is lekker, en mijn pappardelle (brede tagliatelle) met stoof van wild zwijn is verrukulluk.

Het gaat goed in Bussum, na Goesting (café) en La Cave (binnenkort een verhaaltje) weer een reden om de straat op te gaan!

Kapelstraat 22-24 Bussum 035 3030982 info@nobelbussum.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.