Gisterenavond is hij ingegaan, de nieuwe kaart in Julius bar&grill, en meteen en doorslaand succes bij alle 143 gasten (gevoelige informatie, maar het was gewoon lekker druk) Buiten de oude vertrouwde (Vietnamees spek, pulled pork, spareribs) heel veel nieuwe gerechten. Ik noem er een paar;

gegrilde caprese* mousse van mozzarella-basilicumolie-tapenade, gepofte biet* macadamianoten-pecorino, rare beef tostada skirtsteak-fried tortilla-radijs-kappertjesmayonaise gegrilde zalm creamy aardappel-groene salade-koreanderaioli

foto 1

op de plank gegrilde kabeljauw gestoofde venkel-crème van lavas, black tiger oosters gemarineerde black tiger garnalen-groene salade-chilimayonaise, gegrilde wortel, witlof, pastinaak en artisjok* ponzumayonaise, klassieke chipolataworst met sjalot en tijm, van Brandt & Levie zachtgegaarde zuurkool-pancetta, black angus beef burger JBG burgersaus, zoete ui, Monterey Jack cheese (optioneel)

Photo

op “hete kolen” langzaam gegaarde varkensprocureur (op=op) wat we bedoelen, we maken er één per avond, met gepofte knoflook, gai yangh gegrilde kip op z’n Thaisknoflook-citroengras-soja-chili-tamarinde, köfte spiesjes (2) lamsgehakt met specerijencacik (yoghurt-munt-knoflook),

foto 2

perenclafoutis vanillesaus, tropische syllabub gegrilde ananas-kokos-limoen-room, huisgemaakte vanille yoghurt lemoncurd, lopend chocoladetaartje van de BGE-zoete crème fraiçhe, krokant wentelteefje van de grill amandelen, Saint Marcelin warm uit de BGE-kweeperengelei-landbrood

En nieuw is ook een los kaartje met specials op gebied van rundvlees, onze slager, Gert Jan Kiers, heeft een 5-tal prachtige stukken  geselecteerd:

bavette Blanck Angus grainfed, 200 gram, shortrib (methode Kiers), Black Angus runderrib van 450 gram-mierikswortel-steaksaus, T-bone steak, entrecôte en tournedos inéén, 450 gram

21 dagen dry aged rundvlees: entrecôte (dunne lende), Aberdeen Angus, 300 gram, côte de bœuf (ribeye + bot), Aberdeen Angus, 600 gram

veel te beleven dus, dagelijks vanaf 17.00 uur, Ceintuurbaan 256 in Amsterdam


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.