Mijn vriend Ron is 50 geworden dus zijn lieve Carla heeft zijn beste matties uitgenodigd voor een surprise weekend Berlijn. Ik haak een dag later aan ivm werkzaamheden voor de Kookfabriek dus meldt ik me zaterdag om klokke 12 in het prima Marriot hotel (saai maar comfy), pakken we een demonstratie’tje van de Grünen mee (300 demonstranten op sandalen + 6 peletons ME) en lunchen we een prima steak tartaar bij de Brasserie am Gendarmemarkt. Tot zover niets spectaculairs of het moet de vriendschap èn de Ziegler No1 Wildkirschbrand zijn…

Na de lunch lopen we naar het Brandenburger Tor waar 2 stretched limo’s klaar staan, lange uitgerekte Trabantjes waar we onder leiding van baas Sebastian (trabixxl.de) 2 uur door de stad gaan crossen. Na de obligate groepsfoto voor het Tor gaan we rijden, naar de muur, naar Berghain (de coolste techno-club ter wereld, maar, heel gek, dicht op zaterdagmiddag om 17.30), de muur, de Reichstag, enfin veel Oost, weinig West. We maken een tussenstop bij een curryworsten-tent, die echt te gek zijn en waar ik me zelfs nog waag aan een Berliner Weisse met Waldmeister (lievevrouwebedstro), niet te zuipen. We missen Checkpoint Charly maar vinden wel een leuke kroeg waar het lieve Nederlandse meisje ons verteld dat het vrijwel onmogelijk is dat 6 mannen van middelbare leeftijd op gympen en in spijkerbroeken binnenkomen in Berghain vannacht, hahaha (dat doet ze na haar zegje!).

Opfrissertje in het het hotel en op naar het Bikini-hotel waar Neni op het dak zit. Keuken uit het oostelijke Middellandse zee gebied, beetje Arabisch, en wat de drankje betreft zeker want we krijgen het aperitief na het inzetten van de eerste gang. We kiezen voor de Neni tasting en wat extra gerechtjes. De extra gerechtjes bestaan o.a. uit een soort grote pannenkoek met hummus, paprika en ei en is prima. Als ons na een half uur wordt gevraagd of de desserts willen bestellen vragen we of we niet eerst het tasting menu krijgen waar het dessert immers inclu is…? Vergeten door te geven, maar de gaarkeuken weet binnen 4 minuten de etagères met de eerste bordjes op tafel te krijgen.

Het is allemaal prima, veel zalf, liefdeloos in mekaar gezet, de gekarameliseerde aubergine het hoogtepunt, de gegrilde kabeljauw het dieptepunt. De keuken is moe en wil naar huis, en dat geldt ook voor de bediening die met het licht ineens vol aan de tafels voor het ontbijt beginnen op te dekken (Neni zit boven het Bikinihotel waar morgen vanaf 6.00 uur 300 man komt genieten van scrambled eggs, toast en jus d’orange). Er komen nog 2 plankjes met hard en zacht schuim, slagroom en 2 schaaltjes half gesmolten ijs op tafel, geen greintje midden oosten, het is klaar!

We steken de gang over naar de überpopulaire Monkey Bar, alwaar we de helft van de Neni-staff ondertussen achter de bar zien staan. Als dat maar goed gaat. Het gaat goed althans het eerste rondje op het dakterras, waar wij de enigen zijn die de drank aan de bar moeten bestellen, het 2de rondje wordt besteld, vantevoren afgerekend, en dan maar voor de helft geleverd. Toptent!

Lang verhaal kort, het gaat allemaal om de gezelligheid en de vriendschap in zo’n weekend, en die was dik in orde. Meer dan dik.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.