Ik sprak al eerder over Neni, de nieuwste parel van de Israëlische Haya Molchor, in de oude Citroëngarage in Amsterdam. Prachtig verbouwd door de mannen en vrouwen van Concrete, en volgens mij loopt het als een malle. Ik was er zaterdag na een Big Green Egg workshop bij de Kookfabriek in Amsterdam en ze hingen er met de benen buiten.

We starten met een drankje in de Lemonman bar, de gebruikelijke Tanqueray gin  wordt ingeruild voor een Sipsmith, wel met Fevertree èn een schijf grapefruit. Erbij wat snacks; de Cigar, Moroccan spiced beef spring roll met tahina (sesampasta), en chicken bites, buttermilk fried chicken met pickled mango aioli, vooral de laatste zijn top.

(detail; als je eerst naar de bar gaat en daarna aan tafel krijg je een autosleutel met een nummer mee zodat ze weten welke drankjes bij welke tafel op de rekening horen. Een Ford-autosleutel, dat dan weer wel…)

We gaan aan tafel en starten met de Neni hummus met pita, popcorn falafel met tangy lime and ginger tahina, sakuska (geroosterde tomaat, aubergine en paprika), met rucola en zuurdesembrood. De Ixsir Altitudes blanc (Libanon, 2016) stroomt rijkelijk terwijl we genieten van geroosterde bloemkool met gremolata en yoghurt.

Ook de spicy gekarameliseerde aubergine met gember, chili, sesam en gestoomde rijst is heerlijk en sluit goed aan met de Weisser Burgunder ‘SW’ Schlatter Maltesergarten (D, 2017).

De kip shawarma met roasted potato, kruidensalade en zure room met knoflook is lekker maar niet heel veel,

eigenlijk meer potato dan kip, en de grote garnalen op zuurdesem met tomatenboter, salie en baby spinazie zijn net een tikkie te gaar.

Het mag de pret niet drukken, ook niet dat de Rent a Bob 20 minuten te laat is, we hebben een topavond met lekker eten in een lively atmosfeer.

Neni | Stadionplein 8 | Amsterdam | bel 020 747 0098 | info@neni-amsterdam.nl | dagelijks geopend van 18:00 tot 23:00, lunch alleen doordeweeks


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.