Mijn dochter heeft weer eens wat bedacht… ze moet voor haar mondeling eindexamen 15 Nederlandse boeken bespreken en verbanden leggen tussen de boeken. Ze mocht ooit een keer mee naar Can Rocca (toen nog**) en heeft daar het CK One dessert gegeten (het parfum van Calvin Klein helemaal uit elkaar gehaald en in smaakjes weer opgebouwd). Deconstructed zogezegd, en daarna weer opgebouwd en met elkaar verbonden… “Hey pap, als jij nu even dat toetje voor me maakt dan maak ik een goede beurt want de lerares heeft gezegd dat we een zo origineel mogelijke presentatie moeten geven…

Heel simpel, dit is mijn favoriete dessert, maar aan namaken ga ik niet eens beginnen, ik zal in geen miljoen jaar Jordi Rocca kunnen evenaren, niet eens in de buurt komen. Wat te doen?

Deconstructed, deconstructed…, heb ik Jonnie niet een keer een deconstructed appeltaart zien maken op de Lomejordelagastronomia in Alicante…? Het taartje, een verzameling van onderdelen, bestaat o.a. uit een kaneelstokje van mascarpone, rozijnen gevuld met rum, steranijs en kruidnagel van chocolade, losse crumble van yoghurt en vanille, een nep vanillestokje wat je helemaal kunt opeten, op kaneel-smaak gebrachte stukjes appel…

De rest is history! Het door Okky naar de Librije gestuurde mailtje wordt binnen 3 uur beantwoord door Maik Kuipers (keukenchef Librije) en we mogen het dessert de avond voor haar mondeling komen halen.

Het is natuurlijk eeuwig jammer om zo’n stuk te rijden en dat dessert niet even te proeven (en de rest van het menu) maar gelukkig heeft Thérèse nog een 2-tje vrij dus zo zaten dochter en vader eergisteren heerlijk te smikkelen in de Librije. Nog steeds geen alcohol maar met bubbels opgeleukt druivensap, biologisch appelsap (Jonagold) en rabarbersap, helemaal super.

Na het diner kreeg Ok een tour door de keuken en uitleg hoe ze de volgende dag haar dessert moest presenteren. De spulletjes stonden, in tweevoud want geen risico, klaar in een megabox en om 23.00 uur tuften we met onze deconstructed appeltaart weer terug. Prachtig diner en een superlieve actie.

Foto’s van het diner staan op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.