Eergisteren in Masterchef, onder voorzitterschap van Ainsley Harriot. De chefs strijden tegen elkaar in een ready-steady-cook, met allemaal een eigen zakje spullen. 5 ingediënten met als basis tonijn voor Alain, gamba’s voor Peter en coquilles voor mij. Alain is de grote improvisator dus Peter en ik geven hem de meeste kans, maar vlak Lute ook niet uit…

We hebben 20 minuten, wat niet te lang is, zeker niet als je 4 van die schelpen moet openen. Dat gaat dus ook meteen mis. Met de eerste neem ik nog het kleinste maar hagelnieuwe Porsche-mes, maar raak ik net niet de spier van het vlees. Het langere fileermes biedt uitkomst maar in de snelheid jaag ik ‘m meteen in m’n vinger… snel een pleister erop, maar dan blijkt dat de 2de vinger ook is geraakt. Nog een pleister. De 1stepleister begint door te lekken, nog een pleister er overheen… Fuck, ik verlies kostbare tijd….

1ste gerechtje, coquille in de schelp, klontje boter, schilfertje knoflook, sojasaus en geraspte Parmezaan, hup in de oven…

2de gerechtje, tartaar van coquille met olijfolie, citroensap, geraspte citroen, druppel soja in plaats van zout en grofgemalen peper. Oh ja, en een Parmezaankoekje uit de oven wat ik bijna vergeet en in de laatste seconde er in prik.

3de gerechtje, om en om gebakken coquille in een thee van Parmezaanse kaas, dash knoflook en wat olijfolie.

Als de bel gaat leg ik net de gloeiende coquille uit de oven op mijn bord. De kandidaten lopen ondertussen rustig rond en praten met ons, Ainsley probeert ons herhaaldelijk af te leiden, het is echt omgekeerde wereld, er wordt zelfs door de kandidaten geproefd aan het einde, maar ze zijn verstandig en zeggen dat ze het allemaal helemaal top vinden. Peter heeft 2 van zijn 3 garnalen gebakken, de een met spek de ander met sinaasappel, en de 3de verwerkt met aardappel tot een soort rösti, Alain heeft tartaar en carpaccio van tonijn gemaakt, en de 3demoot aan één kant gebakken en geserveerd met een gepocheerd ei.

Er is geen winnaar, en terwijl ik er nog eens een nieuw pleisterje omgooi zijn de kandidaten aan de beurt…

MC_garnalen_peter MC_tonijn_Alain MC_coquille_Julius MC_de_vingers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.