Op het lijstje in Dubai staat ook Masti, een Indiaas restaurant in La Mer. La wat…? La Mer, een futuristisch uit de grond gestampt food&shopping dorp aan de kust van Dubai. Bizar mooi, megagroot en beredruk op deze donderdagavond, wat hier in Dubai het begin van het weekend betekent. We laten ons afzetten in La Mer South, wat zo maar 2 km verwijderd is van North, waar we na het diner weer in de taxi stappen.

Masti ligt aan de rand van La Mer en is om 20:00 volledig uitgestorven, hebben wij weer. We worden vriendelijk verwelkomd en naar de eerste etage geleid, die redelijk vol is. Wat blijkt, ze hebben alleen boven een drank-licence, beneden is “droog”…, Dubai!

Het eten is goed. De holy bao, met pulled tandoori chicken gevuld is lekker en de gegrilde aubergine met yoghurt en flat bread zalig.

De tuna bhel tartare met crisps van kikkererwt en avocado crème wordt geserveerd in een soort bal van nep-suiker (fake sugar…?) die toch nog steeds best zoet smaakt. De bal wordt aan tafel kapot geslagen waarna er zich allemaal tartaar uitwurmt (klinkt dat goor? zo zag het er ook een beetje uit). De smaak is okay. De tikki’s (soort koekjes) van gerookte linzen en quinoa met portobello zijn superlekker,

en zo ook de chicken biryani (kruidige rijst met kip), met boerenkool en raita. Omdat het donderdag is bestellen we nog een bao, nu met bhatti spiced brisket.

Het eten wordt er ook hier weer doorheen gepusht en na anderhalf uur staan we weer buiten en vergapen we ons aan de winkels, de horeca en vooral de mensen in dit mega-dorp. Niet normaal. Als we denken dat we aan de andere kant zijn is er ineens een strand (La Mer…) met een hele kermis er omheen. Verlichte plastic Mercedesjes, Rollsjes en kameeltjes rijden af en aan (electrisch, met kinderen op de rug), het kan allemaal niet op. Wat een wereld!

Masti | La Mer south | Dubai | bel 800-MASTI (62784) | www.mastidubai.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.