2 dagen thuis geweest en alweer in de wagen naar Denemarken. De half-jaarlijkse salesmeeting van Rice begint morgen en we zijn wat eerder gegaan om nog e.e.a. door te nemen en te bespreken. 800 km is gewoon een volle dag in de auto, zeker in Duitsland waar ze op 5 plekken tegelijk aan de weg bezig zijn op onze route. We slapen aan zee, en eten s’avonds met onze Deense vrienden in Marie Louise, de topper van Odense. We beginnen met een glaasje Condrieu 2003 en een kleine kruidensalade met een terrine van ossenhaas. Prima start! Door met langoustines met een saus van bisque van langoustines, in een soort romig aardappeltorentje, met wat rauwe bloemkool, olijfolie, balsamicoazijn en amandelen. Hierbij een glas Panizzi, vernaccia di San Jimignano (I, 2004), beetje strak maar prima. Het volgende gerecht is een stukje in donker bier gestoofde varkenswang met selderij en wortel, lekker aards maar een tikje zoet, zodat de vrij lichte pinot noir van Main Divide uit Canterbury (NZ, 2003) een beetje wordt weggeduwd. Hier maakt de hierna geserveerde Chateau-neuf-du-Pape van Font de Michelle (F, 2002) weliswaar gehakt van, hoewel het merendeel van de tafel ‘m wat te heftig vond (niets mis mee, stond dus gewoon op de rekening!) Hij wordt ingeruild voor een andere, van Saint Cosme (F, 2003), die inderdaad wat liever is, en mischien ook wat beter gaat bij de ossenhaas met geconfijte knoflook, puree van topinambour en saus van glace de viande met merg. Overigens lijkt de presentatie van dit gerecht sprekend op die van de langoustines. We gaan aan de kaas; allemaal van dit eiland (Fyn), een lepeltje gerookte kaas (heel heftig), een soort emmentaler, ganchego (manchego van geit) en iets blauws. Geserveerd met een zwart (tasting) glas met wijn zodat je niet kunt zien welke kleur je drinkt. We moeten raden en niemand heeft het goed. Én vrij lichte Amarone van Speri (I, 2000), mwah…. Het laatste gerecht is een stukje gepocheerde peer met een granité van karnemelk met wat pop-up suikers (suikerkorrels die in je mond soort van ontploffen), en een glaasje perencompote met gelei van drop en perenschuim (niet te eten!). Hierbij nog een glaasje beerenauslese van Samling, Burgenland (A, 2004). T’is mooi geweest en de taxi staat voor.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.