Had het in een eerder bericht al een keer over Marco Westmaas, die zo waanzinnig voor ons gekookt had bij Fonger thuis. Ik ben zaterdag eens bij hem langs geweest, op weg naar Folkert en Karen in Kijkduin, in Monster, Ter Heijde aan Zee om precies te zijn. 94 km van Bussum, maar als het er 194 waren geweest was het de moeite ook meer dan waard geweest. Op het strand heeft hij zijn “tent”, die in oktober weer wordt afgebroken, vlak achter het laatste duin en zijn hotel Elzenduin Beach (www.elzenduin.com). Daar kookt hij in de winter, in een iets andere sfeer, maar zeker zo lekker. Nu dus op het strand, en ondanks dat hij vol zat stond hij er min of meer op wat dingetjes buiten de kaart te maken. We begonnen met een kokoskrabsoep met coquilles en zeewier, iets te hartig door het hawaiiaanse rodekleizout (dit was echt het enige puntje wat we konden vinden), vervolgens een stukje lijngevangen zeebaars met ganzelever, wilde spinazie en schuim van vandouvan kruiden (ik begreep dat dit meer soort specerijenmengsel is bestaande uit o.a. kardemom, nootmuskaat, komijn en gember). Hierna een stukje tarbot met romige prei en een rode visjus (een jus op basis van de tarbotgraten met rode wijn), perfecte nog knapperige prei, harde vis en een waanzinnige saus. Het “piece” bestond uit een stukje duif met spitskool en een jus van rode biet (iets te heftig voor Isabel, prima, had ik er twee!). Toetje was een milkshake van frambozen en bosaardbeitje met knetterkauwgom. Allemaal super-goed en op smaak. We hebben ook nog wat gedronken, niet te veel want we moesten nog rijden en dansen op een ander strand. Viognier van Cline (USA 2001), Leeuwin Estate sauvignon blanc (Australie 2003), Felton Road, barrel fermented chardonnay (Nieuw Zeeland 2001), Pegasus Bay pinot noir (Nieuw Zeeland 2001), en een slokje Burgi Family late harvested G3 (Australie 2002). Een geweldige avond, die we afsloten met een klein dansfeestje, op een ander strand dus.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.