Je kunt me wakker maken voor dim sum, altijd, overal. Dat hoeft niet in Hong Kong, dat wakker maken, dat gaat automatisch na een dag reizen en een nacht heerlijk slapen. Het is 10:45 en ik laat me ouderwets scheren, waar ik 3 uur later in de licht-klamme stad spijt van heb. Tjezus wat gaat dat kriebelen, niet normaal! Enfin, na het scheren en een “half inch” knipbeurt neem ik de lift naar de 25ste verdieping en zit ik in Man Wah*, het heerlijke Chinese restaurant van het Mandarin Oriental.

De keuze is niet gigantisch maar wat ze hebben is perfect; Har gau (rijstvelletje gevuld met garnaal en bamboe, in de vorm van een schelpje),

dumplings met morilles,

gefrituurde “peertjes” met varken en gedroogde garnaal, gefrituurde pasteitjes van taro met wagyu-vlees en zwarte pepersaus,

en mijn favoriet de xia long bao, een dumpling uit Sjanghai gevuld met varkensvlees en bouillon. Dit is een hele delicate jongen, hier geserveerd op een plakje komkommer die weer op een soort houdertje ligt. Hij moet in 1 keer in de mond omdat je anders de kostelijke bouillon verliest (bij doorhappen voordat hij geheel in de mond zit kan dat goed mis gaan en moet je aan een shirt-wissel).

De dim sums zijn allemaal even lekker, en de chili maar vooral de xo-saus op tafel zetten de pasteitjes op een nog hoger podium (xo saus is een saus met o.a. chili, gedroogde garnaal en gedroogde coquille). Ik sluit af met de har chun fang, à la minute gestoomde rijstpannenkoekjes gevuld met grote garnalen, de bom.

Bij de rekening een vogelkooi met Chinese koekjes, die ik laat staan, dat dan weer wel.

Man Wah | 25th floor Mandarin Oriental | 5 Connaught road| Hong Kong


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.