Ik zie op Facebook Sunil al een week kokerellen met zijn moeder, wat vervolgens wordt uitgevent vanuit een foodtruck voor zijn deur in Nuenen. Nu ga ik heel ver maar 116,1 km rijden voor een roti gaat me wat te ver, hoe zeer ik ook vertrouwen heb in Sunil’s Surinaamse culinaire roots, en zeker in die van zijn moeder.

Vriend Eric kwam vorige week op de koffie en had het prachtige nieuwe boek Spicy Chef onder zijn arm waardoor ik even dacht…, nee, het is me echt te ver! Vanmorgen lees ik op datzelfde Facebook dat hij vandaag (11-11) bij de vrienden van Vanilla venures op het parkeerterrein staat. Amsterdam, 20 minuten rijden, 12:00 open…, ik sta om 11:35 in de rij hahaha.

Het wachten wordt beloond en om 12:00 sharp komen de warme ingrediënten uit de keuken van Vanilla. De altijd enthousiaste chef maakt voor mij de allereerste bara met wagyu en witte truffel terwijl ik wacht tot de foodtruck-brigade de bestelling klaar heeft. Wat een feest!!

Een bara is een gefrituurde Surinaams-Hindoestaanse snack van mungbonenmeel (uit de mungboon groeit taugé) met tajerbladeren en komijn, kurkuma en knoflook. Een soort krokante donut/bagel eigenlijk, in dit geval belegd met warme wagyu en geschaafde witte truffel. Niet verkeerd!

Ik neem verder een kip- en een vegetarische roti, een extra bara met kip, een stuk kokoscake en een prachtig dessert met curry en kaffirblad. Als ik weg ga staat er een megarij, Nuenen in het Amsterdamse Havengebied, ik vind het mooi, en superlekker.

Klik hier om te kijken of hij ook bij jou in de buurt staat (en anders rijd je maar naar Nuenen, het is het waard!)


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.