Om de hoek van de markt in Jerusalem zit onze laatste culinaire stop. Vanavond gaan we naar een concert van Omer Adam (check him out, waanzinnig) en wordt het ergens een midnight snack, en morgen is het alweer voorbij.

Om de hoek dus, Machneyuda, van chef Assaf Granit die ook een restaurant in Parijs heeft (Balagan), why not? We moeten buiten wachten voordat de tafel klaar is en mogen na een kwartier de heksenketel in. Een ratjetoe aan tafels en stoelen, ramvol beneden en dan is er ook nog een soort vide. Keiharde muziek waar de staff regelmatig bij meezingt, hier wordt geleefd.

Ook hier zijn mijn vrienden bekend dus we worden wederom in de watten gelegd. Ik laat bier en wijn voor wat het is, het is zo al zwaar genoeg, en in no time vult de tafel zich met heerlijke gerechten; ssäm (salade in slacups),shikshukit (pita met rul gehakt, tahina en yoghurt),

mini-arais (soort gestoomde en daarna gebakken broodjes),

shlomo cigars (soort loempia van orgaanvlees met koolrabi),

polenta uit een potje met truffel en Parmezaan, en nog veel meer, een feest! Als we denken dat we niet meer kunnen bestellen de vrienden nog wat desserts, een superluchtige cheesecake “Banufi pie”, een mille-feuille ras el cinnamon met mascarpone & Delicious sauce (van rode vruchten), en de klap in de nek “plaisir sucré”, a chocolate bar “right into your face”, waanzinnig.

We doen nog een klein rondje door de buurt maar eigenlijk willen we maar één ding, een koele kamer met een bed, maar dat gaat mooi niet door, hup, naar de oude stad!!

Machneyuda | Beit Ya’akov St 10 | Jerusalem | bel +972 2-533-3442 | www.machneyuda.co.il


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.