Misschien wel de belangrijkste side dish bij een goede bbq, deze mac&cheese, macaroni met kaas vrij vertaald! Ik maak ze met penne, en niet met saus uit een zakje zoals een aantal van mijn familieleden (!) maar volgens het oude béchamel-principe. Eerst een roux’tje dus, heel zacht laten garen zodat de boter en bloem niet kleuren, dan de melk en al roerend tegen de kook aan brengen. Constant roeren behoed je voor een aangekoekte bodem…

Wat betreft kaas kun je gebruiken wat je wilt, hoeft echt geen Beaufort, of Comté te zijn, gewone Hollandse raskaas is ook prima, als ze maar wel een beetje smaak heeft. Bij ons gaat er nog een extra laag kaas over en dan nog een kwartiertje op 200ºC in de oven.

Recept Afdrukken
Mac&cheese
Maaltijd hoofdgerecht
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op het pak in ruim kokend (en gezouten) water, giet af en spoel koud.
  2. Smelt boter in een steelpan en meng met bloem en laat rustig 10 minuten garen zonder te kleuren.
  3. Meng beetje bij beetje met de melk en roer de klontjes kapot.
  4. Laat de béchamelsaus, want die heb je zojuist gemaakt, goed gaar worden en controleer dat er geen bloemsmaak aanzit.
  5. Meng de saus met room en geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
  6. Meng de koude pasta met de lauwe saus en de hamblokjes en vul hier een braadslede mee. Bedek de schotel met geraspte kaas en zet 20 minuten in een op 190ºC voorverwarmde oven .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.