Ik ben helemaal vergeten te vertellen dat ik vorige week met Jan Maarten zo ongelooflijk lekker heb gegeten bij Lute in Ouderkerk. Jan Maarten zit ook in de kookhandel, Kookfabriek en Kookook, en wilde een beetje praten over koken, boekjes, z’n academy en natuurlijk lekker eten. En ’t was lekker; ravioli gevuld met ganzenlever en coquille, met prei en tonkabonen, gebakken langoustines met tartaar van langoustines en beurre blanc met cantharellen (ik proefde iets van fleur d’orange in de saus), grietfilet met gestoofde truffel en lardo di colonato, met pastinaakpuree en gevogeltejus, kaas (Montignac, dus geen zoet). Heerlijke viognier van Trentham 2003 uit Australie. Zoals altijd was het weer een feest. Na afloop met Peter (Lute) nog even naar z’n boot gekeken, waanzinnig ding, waar je je in Amsterdam mee kunt laten ophalen, om in Ouderkerk te dineren (kijk maar even op www.luterestaurant.nl).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.