De kookles in de Kookfabriek in Den Haag op de zondag begint altijd om 16.00 dus sta ik rond de klok van 20.00 weer buiten. Meestal eet ik daarna wat bij Walter Benedict op de Denneweg, vandaag ga ik naar Vietnamees restaurant Little V.

Het interieur ziet er supercool uit, zo ook de dames en heren die in spannende tuigjes rondlopen. De ontvangst is hartelijk en ik krijg een prima plek. De kaart is opgebouwd uit streetfood en verder een aantal hoofdgerechten om te sharen. Er zijn ook nog complete combo’s en er is een verrassingsmenu .

Ik start met een Saigon biertje en mijn favoriet, althans als ik in Vietnam ben, de cha gio Little V. Kleine loempia’s met varkensvlees, met garnituur van sla, munt en koriander, om ze in te rollen, precies zoals het hoort. Ik neem ook de bo la lot, gegrild rundvlees in wijnblad (moet eigenlijk wild betelblad zijn), met eenzelfde garnituur als de cha gio, aangevuld met rijstnoedels, en de cha tom nuong, fijngemalen garnalen aan spiesjes van suikerriet.

img_9567

Van de hoofdgerechten neem ik cha ko to, zeebaars in een karamelsaus, en op aanraden van een lieve serveerster de bo xao la que, roergebakken ossenhaaspuntjes mte Thaise basilicum. Vooral deze is onwijs lekker. De com xao, gebakken rijst (vegetarisch) mag wat meer smaak hebben maar daar helpt de huisgemaakte sambal. De waarschuwing “best wel pittig” is een behoorlijk understatement.

img_9571

Ik sluit af met de goi du du, groene papajasalade met garnalen, nootjes en een pittige dressing.

img_9576

Lekkere tent, ze hebben er ook een in Rotterdam!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.