De tweede avond in Brussel hebben we bij de dorpsgek gegeten, rue des notres seigneurs. Een ongelooflijk gezellig restaurant waar je kunt kiezen uit de blauwe of de rode kamer. Het eten is prima, niet super bijzonder, wat de ambiance wel is. Vooraf had ik de tartare nouvelle vague, tartaar van zalm, coquilles en foie gras, die precies daarnaar smaakte, prima dus. De pigeonneau (duifje), met een saus waarin o.a. ahornsiroop, was subliem en niet te zoet. Hierbij eeen rode Pic Saint Loup, Domaine de l’Hortus (F, 2003), en nog een paar stukjes kaas toe, terwijl de dames net zolang in hun frozen irish coffee roerden tot het geheel ontdooit was!
Na afloop nog een glaaske en een sigaartje in de lobby van het hotel, om het succes van deze beurs te vieren (maar niet heus!).
Ben blij dat ik zo weer naar huis mag, hoewel ik Brussel altijd een ontzettende leuke stad vind.
Oh ja, gisteren ontbeten bij Le Pain Quotidien, schrijf ik straks ook nog wel even wat over, wat een wereldzaak is dat toch.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.