Na de ervaring bij Hans van Wolde en Toine Hermsen vorige week, zie eerdere berichten, staan we de volgende dag op en racen naar Dick Middelweerd**, Jos Grootscholten*, Mario Ridder*, Erik van Loo**, Jan de Wit*, Joris Bijdendijk* en Steef van Sprang** voor de foto’s van hun hamburgers.

We schieten door de dag, wat ontzettend fijn is, want we hebben na Aan de Poel nog een eindbestemming, de Librije*** in Zwolle. Gesloopt storten we ons in de laatste file om uiteindelijk rond de klok van 8 in de Librije te arriveren.

Dezelfde warme deken als een week geleden bij Quique Dacosta, alleen nu komen we om te werken. De hamburger mise-en-place staat klaar, we installeren voor de laatste keer (de 14de keer) ons studio’tje en als de chef klaar is met het verwelkomen van de gasten zijn we aan de beurt. Jonnie is een geboren talent, de burger zit in 5 minuten in elkaar, en een kwartier later zijn we klaar!

“Gaan jullie of heb je nog tijd voor één drankje” vraag Thérèse, en dat is niet aan dovemansoren gezegd. Een waanzinnige gin-tonic van de chef, met vers bergamot-sap, “en hebben jullie al gegeten of zal ik een paar hapjes maken”….

wafel van zeewier, scheermes en citrus

langoustine van de bbq met knolselderijsap en roodlof

oester met tomaat en limoenbladolie

tartaar van rund met baharat en brioche

Als we weg willen (we willen helemaal niet weg maar anders wordt het genant), komt de chef met een steen met takken waaraan ganzenlever gegaard in specerijenzout en specerijensuiker, helemaal te gek lekker!

 

Om 23.00 laden we de mobiele studio in Bussum weer over van mijn auto in Dennis zijn bus, geven we elkaar en kus en zit de eerste stretch van het hamburgerboek erop!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.