We zijn bijna aan het einde van onze reis, laatste dag in Hong Kong en we besluiten die in Macau door te brengen. Bij aankomst vallen we na de douane in de handen van een soort van propper en voordat we het weten rijden we in een grote family-van door de straten van Macau. Onze chauffeur spreekt redelijk engels, kent alle ins en outs en blijft de hele dag bij ons. Ik hoef hem maar te bellen en hij staat naast ons, en dat voor 100 piek (van 11:00 tot 17:00), daar moet je in Nederland eens om komen.

We gaan voordat we naar Hotel Grand Lisboa (gokken en lunch) eerst even de oude stad bekijken, kerkje hier, kathedraal daar, het prachtige Portugese stadhuis en ineens schiet vriend Eric een ijssalon in. “IJsje, Julius?”

Het was niet in mijn hoofd opgekomen, hoewel ik dol op ijs ben, maar in no time sta ik met een vierkante hoorn met fantastisch vanille- en lemoncello-ijs in mijn hand.

Mijn oog valt op een rij bekers op één van de freezers en daarna op 2 oorkondes van Michelin die deze winkel heeft geselecteerd (wist ik ook niet dat ze dat doen). Het ijs is inderdaad fantastisch lekker, nog even en ze hebben een ster!

Lemoncello | Av. de Almeida Ribeiro 11 | Macau | 號巷地下


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.