We zijn op bezoek bij onze oudste die momenteel 3 maanden in Orléans werkt. We hebben de vriendin achterin de auto meegenomen, alle files rond Parijs getrotseerd en komen keurig 2 uur te laat de stad inrijden. Ik heb voor morgen de enige ster uit het dorp gereserveerd, de eerste avond mag Maxou bepalen waar we heen gaan. De slimbo heeft zijn ‘plantmanager’ gevraagd waar die graag eet en zo schuiven we na een paar oestertjes (met parels van rodewijnazijn, zie boven) en een fles Loire-wijn bij ons hotel om klokke 8 aan in Le Toqué, iets buiten de stad aan de oevers van de Loire.

Er hangt een veelbelovend krijtbord buiten en nadat we hebben gevraagd of we van het bedompte zaaltje voor in de salle principale mogen zitten gaat het feest beginnen. When in Rome, dus bestellen we een Menetou-Salon Morogues van Henry Pellé (F, 2020) die het geweldig doet bij de superieure huisgemaakte foie gras.

Ook van het 2de gerecht word ik best blij, ondanks de warmte. Een heerlijke parmentier de boeuf die er weliswaar niet uitziet maar prima smaakt. Als ik zelf een parmentier maak doe ik dat netjes in een bakring, hier doen ze het in een soepbord. Het rundvlees is heerlijk en zo ook de puree. Ik stap uit de Loire en we drinken bij het pièce een lekkere Rasteau van famille Perron uit de Rhône (F, 2019).

Toe, klassieker kan het niet, neem ik een baba au rhum, de klassieke met rum doordrenkte cake die hier in de vergrootmachine van professor Barabas heeft gelegen. Ernaast een nieuwe fles rum, à discretion, helemaal lekker. Topavond!

Le Toqué | 71 chemin de Hallage | Saint Jean de Braye |☎️ 023886 5020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.