Gisteren met Reuben bij Le Garage gegeten, onze (Mike en mijn) voormalige kantine, waar ik zeker een half jaar niet was geweest. Welnu, dat maakt helemaal niets uit, er was niets veranderd behalve de bedrijfskleding en waarschijnlijk de kaart. Het blijft een mooie hut, gezellig en levend, Joop shekd een martini en er is geen worst. In de winter staat hier de lekkerste worst van de wereld, precies…, de grillworst van Louman, in de zomer moet je het doen met crudité’s en olijven. Maandag is hier altijd traditioneel de herentafel (Henneman, Füchs, Mülisch, Nooteboom, van Lennep, van Dis en nog wat illustere heren) waardoor het om 8 uur ook rammend vol zit.

Reuben begint met slakken, ik neem natuurlijk de pizza tonijn, 2 krokante dunne koeken met rauwe tonijn en wasabimayonaise, super. De Bourgogne Blanc van Marc Colin (F, 2004) smaakt er prima bij en we genieten, ondanks dat de bediening Reuben z’n slakkenbord ongeveer onder hem vandaan trekt. Klein misverstandje, waarschijnlijk hadden ze de hoofdgerechten al uitgevraagd, wat direct wordt opgelost. De hoofdgerechten komen inderdaad ruim een half uur later, die zijn dus opnieuw gemaakt. Ik weet uit ervaring dat chefs hier heel slecht tegen kunnen! Als hoofgerecht heb ik lamscoteletten met Marokkaanse kruiden (Marakech), lekker maar niet bijzonder, ondanks een soort verukkulukke puree met lamsoren eronder. De Cotes du Rhone (F, 2001, weet niet meer van wie) doet het hier ook weer goed bij, en Reuben geniet van zijn Baambrugse big (Lindenhoff, elke zaterdag vanaf 11.00 uur). We sluiten af met de Ille flottante, altijd lekker, en half 1 rollen we de deur uit. Een mooie avond met een aardige kerel, die ik eigenlijk alleen maar in een werksituatie ken (hij is onze personeels-adviseur), en nu ook een beetje privé (ik zeg lekker toch niet waar we het over hebben gehad, mike!)


Reacties

  1. Door julius

    de boerenmetworst is ook top, maar het gaat inderdaad om de grillworst. Probeer ook eens de gerookte ossenworst, en dan degene met het vel die je een week buiten de ijskast kunt laten indrogen. Super!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.