Het is een schande, maar waar Hanneke al 20 jaar in de potten roert en ik notabene om de hoek woonde ben ik nog nooit geweest. Altijd vol of dicht als ik wil, en ook meermalen uit het oog verloren, zelfs na een 7de plek in de top 10 van Johannes die Hanneke ooit een 9,5 gaf!

Vorige week was het zover, met mijn vriendin Annelies, in de volle zon aan de lunch èn aan de Picpoul de Pinet van Domaine des Lauriers (F, 2017). De ontvangst is hartelijk, de bazin kent vrijwel iedereen en zoent ook vrijwel iedereen, maar stuurt er ondertussen 15 weg (“niet gereserveerd schat, ik zit tot eind volgende week vol”). Wij zitten in ieder geval en na het bekijken van de kaart wil ik eigenlijk alles proeven. We bestellen charcuterie om mee te beginnen; 2 worsten uit Lyon, rillete, mousse van kippenlevers en 2 verschillende terrines, allemaal uit eigen keuken. Alles smaakt precies zoals het hoort, zelfs de augurkjes en het brood (vanMenno).

De ragout de petiti gris (foto boven) bestaat uit verse slakken, beukenzwammen, sjalot, witte wijn en room en is zoals die hoort te zijn, net zoals de brandade van klipvis (gezouten klipvis op smaak gebracht met olijfolie, room en knoflook).

De quenelle van snoek is anders dan ik gewend ben daar Hanneke wat soezendeeg door haar vismousse mengt, wat prima is. De spinazie door de lekkere kreeftensaus maakt het af.

Stukje (hele, maar delen) Saint-Marcellin toe, wat wil je meer?

Eigenlijk wil je niets meer, het is namelijk helemaal niet bijzonder, het is gewoon heel erg lekker, en dat maakt het weer bijzonder!!

Hoe deze vrouw het uit haar keuken tovert is een wonder, want ze doet het helemaal alleen (ontvangst-de bar-bestellingen opnemen-koken-uitserveren-de afwas). Geweldig!

Een waarschuwing is op zijn plaats, ga niet op de bonnefooi!woensdag t/m vrijdag lunch en early dinner, zaterdag alleen lunch www.bouchonducentreamsterdam.com Falckstraat 3 (hoek Reguliersgracht), bel 020 330 11 28 Vanaf volgende week dicht tot 15 september


Reacties

  1. Door Hanneke

    Ha Julius, je ziet ik ben geen net-tijger; kreeg te horen van gasten dat je dit stukje had gepost. Wéken later.
    Héél leuk en fijne foto’s, dank. En graag tot een volgende!!
    Hartelijks van Hanneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.