De dag dat we naar Bagatelle in Courchevel gaan kiezen we voor de (lounge-) ronde van 14:30 (je kunt ook om 12:00 maar dan moet je om 14:00 wegwezen). De kinderen willen skiën dus vinden wij onszelf om 11:15 onderaan de lift, wat te doen? Een bakkie bij onze geliefde lunchtent Le Bel Air, aan het einde van de lift in 1650.

Het is er zo fijn, èn plein soleil, dat we besluiten er de volgende dag te gaan lunchen. Met veel moeite weten we een tafeltje te regelen en de volgende dag zijn we er dan ook om 12:30 sharp, conform afspraak.

Le Bel Air staat op een wat lagere top van het gebied rond 1650, kijkt pal naar de hogere toppen, en heeft dus volle bak zon. Je moet hier eigenlijk buiten zitten, wat we ook doen, wat meteen als nadeel heeft, hoeveel zon je ook hebt, dat je warme hap binnen 3 minuten koud is. We starten met een glas Chignin Bergeron “Fleur de Roussanne” (F, 2018) die prima is. Vooraf delen we slakken, die zijn zo kokend heet wat de afkoeltijd verlengt van 3 naar 5 minuten, een prima terrine “maison” (ja ja…), en de simpele groene salade met walnoten die zoals altijd voortreffelijk is.

Pièce, want toch al koud, is voor mij de kraakverse en à la minute gedraaide steak tartare die je verder zelf moet aanmaken,

en voor de vrouw een kokendhete tartiflette, je weet wel, warme aardappels met reblochon. Zelden zo’n lekkere tartiflette gegeten, gelukkig is het voor Isabel teveel.

Als je bij Le Bel Air binnenloopt bots je vrijwel direct tegen de bar, waar aan het begin van de lunch een grote tarte au citron meringué op staat, geflankeerd met wat bokalen ille flottante (oeufs à la neige, ofwel drijvend eiland, ofwel vanillesaus waar eiwitschuim in drijft). De ervaren bezoeker weet dat die halverwege de lunch op zijn, dus die hebben we direct gereserveerd. Ik eet eigenlijk nooit zoet, maar met een ille flottante kun je me niet blijer krijgen, waarvan acte.

Ik was op 4 januari 2012 niet super-enthousiast lees ik terug, maar dat ben ik vandaag wel, zeker na dat protserige (maar wel leuke) gedoe van gisteren. Als ik de rekening krijg is die voor 2 man minder dan gisteren per persoon, ook fijn!

Le Bel Air | arrivée de la télécabine de l’Ariondaz | Courchevel 1650 | +33 (0) 579 080093


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.