Ik at laatst bij mevrouw Hamersma en dat is nooit een straf. Behalve dat meneer H. altijd zorgt voor lekkers in het glas weet de cheffin me altijd te verrassen. Deze keer waren het de radijsjes met za’atar van Samuel Levie (datum), de komkommers van Yotam (datum) en als pièce de zalm van Alison Roman uit haar boek Lekker Thuis.

Ik ben normaal niet zo van de zalm behalve die uit de rokerij of rauw als sashimi of sushi, deze komt uit de oven, soort van geconfijt, overheerlijk!

Ze maakte er een citroensalsa bij, ook helemaal top!

Recept Afdrukken
Langzaam gegaarde zalm met citrus
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Bestrooi beide kanten van de zalm met zout en peper en leg met gesneden citroen en sinaasappel en tijm in een ovenschaal.
  2. Besprenkel met olijfolie en zet 20 minuten in een op 150ºC voorverwarmde oven (de randen moeten net niet meer doorschijnend zijn).
  3. Meng de kruiden met citroensap en wat extra zeezout en serveer met de zalm.
Recept Afdrukken
Citroen salsa
Maaltijd sauzen
Prep Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Prep Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de citroen in de lengte 2 x doormidden, verwijder de kern en de zaadjes en snijd de rest in minuscule blokjes (inclusief schil)
  2. Meng stukjes citroen en zoveel mogelijk sap met sjalot en azijn en laat een kwartier staan.
  3. Meng olijfolie met peterselie en zout en roer hier de stukjes citroen door.
  4. Breng op smaak met meer zout en azijn naar smaak.

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.