Effe een dagje geen bbq maar gewoon ouderwets in de keuken, hoewel je dit gerechtje ook prima kunt maken in een BBQ waar je net uren pulled pork in hebt gemaakt en die nu langzaam uitgaat. Lamellen van kabeljauw!

Een prachtige vis, bijna nobel, met wat knollen en een eiersaus, klinkt allemaal vrij simpel en dat is het ook! Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee, die overheerlijke saus is namelijk helemaal niet zo eenvoudig om te maken. Mayonaise van gare dooiers gaat makkelijk in de schift…

Recept Afdrukken
lamellen van kabeljauw met gestoofde venkel en sauce Gribiche
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Wrijf de kabeljauwrug rondom in met olie, je moet stukken hebben die niet meer dan 6 cm breed zijn.
  2. Leg de kabeljauwrug op bakpapier op een bakplaat, bestrooi met zout, en schuif in een voorverwarmde oven op 70ºC.
  3. Controleer na 20 minuten de garing, de kabeljauw hoeft niet piping hot te zijn, je moet hem alleen wel mooi in lamellen uit elkaar kunnen halen, terwijl het transparante vocht je tegemoet glinstert.
  4. Wrijf ondertussen de eidooiers door een zeef.
  5. Klop de dooiers met de mosterd tot een gladde massa.
  6. Monteer met de zonnebloemolie tot een mayonaise (wordt het te dik, slap dan af met lauwwarm water).
  7. Was, pluk en snijd de platte peterselie, kervel en tijm en voeg samen met augurk, kappertjes en in julienne gesneden eiwit toe aan de saus.
  8. Breng op smaak met zout en witte peper.
  9. NB De venkel heb ik gesneden, aangezet in olijfolie, wat korianderkorrels erbij en afblussen met kippenbouillon. Kwartiertje rustig laten garen met een dekseltje half op de koekenpan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.