Saucijzen de dag na slavinken vind ik net wat teveel, een  beetje slechte planning, dus wat te doen?

Saucijzen uit de jas halen, lekker opbakken en afmaken met oosterse specerijen.Superlekkere laap mu, met witte rijst en in ons geval nog wat geblancheerde sugar snaps erdoor heen.

Recept Afdrukken
laap mu, gehakt uit Laos
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Thais
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Thais
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm olie in de wok en bak hier het varkensgehakt met behulp van een vork rul in gaar. Haal van het vuur.
  2. Meng het gehakt met citroensap, vissaus, sjalot, gember, Sriracha en breng op smaak met witte peper.
  3. Serveer met bosui, witte rijst, koriander en munt, sla en komkommer.
Notities

* in Laos gaat er ook nog getoaste rijst over. Neem een hand ongekookte rijst en toast die goudbruin in een droge wok. Laat afkoelen en vijzel fijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.