Saucijzen de dag na slavinken vind ik net wat teveel, een beetje slechte planning, dus wat te doen?
Saucijzen uit de jas halen, lekker opbakken en afmaken met oosterse specerijen.Superlekkere laap mu, met witte rijst en in ons geval nog wat geblancheerde sugar snaps erdoor heen.
Prep Tijd | 5 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 el zonnebloemolie
- 800 g varkensgehakt (ik neem saucijzen waar ik het vel afhaal)
- 1 citroen alleen sap
- 2 el vissaus naar smaak
- 1 sjalotjes gesnipperd
- 2 cm gember fijngehakt
- 2 el sriracha chilisaus
- 2 bosuitjes gesneden
- witte rijst
- koriander en munt
- witte peper
- kropsla
- komkommer
- getoaste rijst*
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm olie in de wok en bak hier het varkensgehakt met behulp van een vork rul in gaar. Haal van het vuur.
- Meng het gehakt met citroensap, vissaus, sjalot, gember, Sriracha en breng op smaak met witte peper.
- Serveer met bosui, witte rijst, koriander en munt, sla en komkommer.
Notities
* in Laos gaat er ook nog getoaste rijst over. Neem een hand ongekookte rijst en toast die goudbruin in een droge wok. Laat afkoelen en vijzel fijn.