De Morvan is niet de rijkste streek van Frankrijk en goede restaurants, en dan bedoel ik één of meerdere sterren, zijn dungezaaid. Helemaal niet erg, scheelt een hoop geld, maar na de fantastische ervaring bij de brasserie van Maison Lameloise (Pierre & Jean) proberen we de brasserie van Bernard Loiseau in Saulieu. Google leidt ons er naartoe en zegt dat ze open zijn maar de deur is keihard op slot… Lunchtijd in uitgestorven Saulieu op een maandag, prettige wedstrijd.

Bij La Vieille Auberge brandt licht en er is een aardige mevrouw die zegt dat ze nog wel een tafeltje heeft, en de honden mogen mee, mits aangelijnd. Ze hebben net de prijs voor ongezelligste restaurant van Frankrijk gewonnen en we begrijpen direct waarom. De Chablis Fourchaume van Domaine du Colombier, 2017) maakt gelukkig een hoop goed.

De terrine de foie gras, “when in France” maakt nog meer goed en is dat ook. Het lullige garnituur is met uitzondering van de paarse aardappel gewoon lekker.

Pièce is een stukje runderfilet met sauce vigneronne (rode wijnsaus), een soort poffertjes, boontjes, tomaat en keiharde en droge aubergine. Met uitzondering van de aubergine is alles echt lekker, zelfs de boontjes. 2delunch deze week onder de € 100 inclusief wijn, top! We gaan naar huis, lekker bij de kachel…

 

La Vieille Auberge | 15 rue Grillot | Saulieu

dinsdag alleen lunch, woensdag gesloten


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.