Na de redelijke teleurstelling bij Pier Chic dient er zich hopelijk een avond met leut en jolijt aan. La Petite Maison, iedereen heeft het over LPM, zit bij Zuma in het gebouw van de DIFC en hebben we na even zoeken op de eerste verdieping gevonden. De ontvangst is prima en we worden naar een tafel achterin gebracht vanwaar een mooi uit- en overzicht over de frisse heldere zaak. Het is 20:00 sharp, en we hebben de tafel tot 22:00 (wordt ik altijd licht zenuwachtig van als dat op de bevestiging staat, aan de andere kant; grote jongen die me wegkrijgt).

De kaart is Frans-brasserie en we gaan wat dingetjes sharen alvorens we aan het pièce gaan, waaronder de Chateau Miraval (F, 2017). Zouden Angelina en Brad het trouwens al verkocht hebben, de vraagprijs was € 18.000.000 ?

De gemarineerde bietjes zijn precies wat ze zijn en komen in een klein kommetje. Ze zijn echt erg lekker, maar als dit mijn enige voorgerecht zou zijn zou ik dat toch soort van lullig vinden, althans de presentatie.

Dit geldt ook voor de taboulé van quinoa, die ook weer erg lekker is.

De gegrilde aubergine met mozzarella, garnalen en pistou is top en ziet er okay uit en de escargots de Bourgogne, ja dat zijn slakken, precies wat je besteld, alleen mis ik knoflook.

Ondertussen hebben we zicht op de tafel naast ons, een Chinese familie van 7 met nog 2 Caucasians, waarbij de Chinese godfather de ene na de andere peperdure rode wijn laat opentrekken en de schuchtere sommelier steeds blijer gaat kijken. Ik kijk ondertussen op de Vivino-app en zie inkoopprijzen van over de duizend euro langskomen, dus dat zal in Dubai allemaal tussen de 4 en de 6 K kosten. Ondertussen slaat de buurman van de godfather, misschien wel zijn bodyguard, de ene na de andere bel naar binnen, het is hilarisch!

De coquelet au citron confit van de vrouw is prima, evenals mijn côtelettes d’agneu Vivienne (lamscarbo’s met geconfijte sjalot en wel één lepel gerookte aubergine). Er is niet zoveel wilds te vertellen over LPM, of het moet over de Russische buurvrouw gaan die haar glitter-bh met zilveren pailletten òver haar witte blazer heeft aangetrokken…

(de pannen van zijn van Maha Mullah en hangen in het Louvre in Abu Dhabi)

La Petite Maison | gate Village 08DIFC | Dubai | bel +971 4439 0505 | info@lpmdubai.ae


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.